torstai 22. syyskuuta 2016

RGBW-nauhan testausta ja esittelyä



Esittelyssä RGBW -nauha ja langaton ohjausjärjestelmä. Tämä RGBW -nauha on värien lisäksi hyvin käyttökelpoinen valkoisten sävyjen osalta. Yhdistettynä langattomaan ohjaukseen nauhasta saa kaikki valkoisen sävytkin (lämmin/neutraali/kylmä) ja erittäin hyvillä värilämpötiloilla. Eli myös normaalin valaistuksen tekeminen onnistuu samalla nauhalla erinomaisesti.



Nauhan avulla on mahdollista toteuttaa omia valaistusratkaisuja jotka voivat samaan aikaan olla sekä neutraaleja ja tunnelmaa luovia. Esim. kylpyhuoneessa, olohuoneessa, terassit, jne. ja koska nauha on IP68-luokiteltu, se käy myös ulkokäyttöön.






Järjestelmä koostuu seuraavista komponenteista:
    Muuntaja

Lisäksi mahdollista:


Kaukosäädin on hyvin monipuolinen, mutta silti selkeä. Ensimmäisen huomion kiinnittävä väripyörä on kosketussäädin tyyppinen. Keskellä väripyörää oleva ”W” kytkee valkoisen päälle ja pois ja eli mixaa valkoista RGB-väreihin näin haluttaessa. Valkoista saa erikseen himmennettyä/vahvistettua painamalla ”W” nappia pohjassa.

1,2,3,4 näppäimet väripyörän alla ovat alueen valintanäppäimiä joista valitaan säädettävä alue (jos on useampia alueita käytössä). Eli esim. kylpyhuone voi olla numero ”1” ja vaikka olohuone numero ”2”

Tähtinäppäimet säätävät värillisen valon voimakkuutta.

Play&kellonkuvalla varustettu näppäin on ns. ”Mode” nappi. Siitä aktivoidaan värinvaihtomoodi joita on useita erilaisia esim. koko väriskaalan hitaasti läpi käyviä liukumalla aina seuraavaan väriin, värinvaihdon välissä väläytetään valkoista. nopea vaihto, vilkutus jne. Valikoima on hyvin laaja. Nappia pohjassa painamalla säädetään käytössä olevan moodin nopeutta nopeammaksi/hitaammaksi. Moodin saa pysäytettyä painamalla uudelleen moodi nappia.

S1,S2,S3 napit ovat omien asetusten tallentamista varten ja jokaiselle alueelle voi tallentaa 3 eri omaa asetusta.

Yksi vastaanotin pystyy vastaanottamaan käskyjä kahdeksalta eri kauko-ohjaimelta. Kauko-ohjain pystyy käytännössä kontrolloimaan loputonta määrää vastaanottimia.

Oikeassa yläreunassa on indikaattorivalo joka vilahtaa kun säädintä painetaan. Jos säädintä ei käytetä hetkeen, se menee ”säästömoodiin” ja herää nappia painamalla (ei kuitenkaan väripyörästä).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti